3500 KM in 5 dagen

Floor en ik hadden samen een bustrip met Joe geboekt van Perth naar Exmouth. We vertrokken 22 april vanuit Perth en moesten dus voor die datum aankomen. Er schijnen enorm veel mooie plekjes tussen Melbourne en Perth te zijn, dus ik besloot mijn vliegticket te verkopen en met floor een camper te huren om deze enorme afstand over land af te leggen. Aangezien wij beiden weinig geld hadden kozen we ervoor om op zoek te gaan naar een relocation deal, oftwel een camper die door de huurder naar een andere stad is gebracht en binnen een bepaald aantal dagen moet worden teruggebracht naar de dealer in de oorspronkelijke stad. Wij vonden een mooie Britz Hitop camper voor 4 personen en 2 meiden (Marlou, Nederlands en Julia, Oostenrijks) die wel mee wilden rijden en vertrokken 11 april vanuit Melbourne om de 18e aan te komen in Perth. 3500 KM in 5 dagen (en een avond en ochtend). Een groot avontuur. Elke dag stonden we rond 6/7 uur op (zodra de zon op kwam), reden we een uurtje voordat we stopten om te ontbijten, reden we naar een mooie plek om te lunchen en gingen we daarna door totdat de zon onder ging. Rond schemertijd staat de weg namelijk vol met kangoeroes emoes, wallabies en andere dieren die de lichtjes van auto’s erg interessant vinden. De eerste nacht kampeerden we op de grens van Victoria en South Australia, op dag twee kwamen we langs Adelaide en de volgende dag passeerden we de grens met West Australia. Tijdens het rijden schreeuwden we mee met Nederlandse muziek, na het rijden speelden we spelletjes en kletsten we heel wat af. De laatste avond bakten we Hollandse pannekoeken (Julia was erg verbaast dat ze ze lekker vond) en al gauw was de dag aangebroken waarop we de camper inleverden. Julia bleef in Margaret River en met Floor en Marlou bleef ik 3 nachten bij een couchsurfhost in Fremantle, een buitenwijk van Perth. Hij had de liefste hond ooit en was enorm gastvrij, we keken films, gingen naar het strand en genoten van het niets-doen en het leven in een echt huis. Na 3 nachten vertrok Marlou op een trip naar Monkey Mia en gingen Floor en ik naar onze andere Couchsurfhost in Perth. Toen brak 22 april aan en begonnen we aan weer een ander avontuur…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *